Slow baking

20120824-165902.jpg

Idag har jag bakat bröd, Saltå kvarns guldkorn. Det tar tid ska jag säga! Man börjar kvällen innan med en surdegsstart, sen på morgonen gör man degen som först ska jäsa 45 min. Sen bakar man ut, jäser i en timme och sen skjuts in i ugnen… i 90 min! Det kan man kalla slow food. Gott blev det.

Annonser
Det här inlägget postades i I köket. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s